Om mig som löpcoach

Nå just dina mål med mig som din löpcoach

Jag kan hjälpa dig med din löpträning, oavsett om du siktar på att kunna springa dina första 5 kilometer eller om du siktar på att springa en viss distans på en viss tid.

Jag kan också hjälpa dig att förbättra din löpteknik, för en effektivare, skonsammare, behagligare och roligare löpning.

Ta chansen att utvecklas som löpare på det sätt som just du vill!

Min filosofi som löpcoach

Hur jag är som löpcoach

Nuförtiden kalar sig många för löpcoach. Då är det också naturligt att löpcoacherna har olika bakgrund och inriktning.

Min bakgrund som löpcoach är inte att jag varit PT på gymmet, jobbat i vården eller är dietist, min bakgrund är att jag varit löpare i väldigt många år. Min mångåriga erfarenhet som löpare tillsammans med de utbildningar och kurser jag gått och de uppdrag jag haft som löpcoach eller löpledare bygger min bakgrund.

Som löpcoach gör jag skillnad på att löpcoacha på gruppnivå och på individnivå. För mig är vi alla olika med olika bakgrunder och förutsättningar vilket innebär att ett och samma träningsprogram inte passar alla i en viss grupp, även om de har samma mål. Mål är en sak, men bakgrund och förutsättningar spelar också stor roll. Därför tycker jag inte man ska behöva betala för de massutskick med träningsprogram som en del löpcoacher gärna säljer, för de passar oftast inte någon perfekt utan man behöver själv anpassa dem till sig själv. Då blir det istället ”tips på träningspass” och det finns massor med tips på träningspass gratis på Internet och man får också tips på träningspass alldeles gratis via mitt nyhetsbrev. När jag som löpcoach hjälper löpare på individnivå genom träningsprogram är det faktiskt på individnivå, dvs jag tar hänsyn till löparens bakgrund och förutsättningar och inte bara löparens mål.

När jag som löpcoach hjälper andra löpare med deras löpteknik tycker jag också det är effektivast och bäst att göra det på individnivå, just för att den löparen får all fokus under passets gång. Men här tycker jag också att gruppnivån är mycket bättre än inget, dels för att man lär sig av allt man hör och får öva på, men man lär sig också genom att se andra och få höra tipsen till både sig själv och till andra.

Så tänk efter vid ditt val av löpcoach, så du väljer en löpcoach som tar hänsyn till dig och dina mål, bakgrund och förutsättningar. Så betala inte i onödan för information i massutskick som går att hitta gratis på nätet eller i nyhetsbrev.

"Du är noga utvald, bara så du vet!"

Sagt om mig som löpcoach

"Jag har tipsat andra om dig!"

Sagt om mig som löpcoach

"Du är extremt pedagogisk!"

Sagt om mig som löpcoach

Samarbeten genom åren

On Running, Urban Tribes, Craft, KLM, Trek, adidas, STC, Springtime, STS Alpresor, Intersport, m fl

Jag har under mina år som löpare och löpcoach haft ett antal olika samarbeten, både längre kontinuerliga samarbeten men också samarbeten som har handlat om ett engagemang vid specifika tillfällen.

Naturligt handlar det ofta om att jag använder skor, kläder eller träningsredskap för löpning eller konditionsidrott. Men det handlar också om samarbeten med olika gymkedjor, arrangörer av träningsresor eller resor till olika lopp runt om i världen.

Ett roligt samarbete där kreativiteten skapade det totala upplägget var när jag med hjälp av KLM under en tid löpcoachade medarbetare i resebranschen runt om i Sverige, både fysiskt och via sociala medier och där vi avslutade vår träningssäsong genom att åka till Amsterdam och springa ett lopp. Detta gav inte bara löpträning och ett lopp utan också bättre hälsa på företagen som var med och ökade kontakter i resebranschen mellan företagen och deras löpare.

Är du eller ditt företag intresserad av ett samarbete i någon form så hör gärna av dig så ser vi vad vi kan hitta på.

Utbildningar och certifieringar

Löpcoach steg 1 och steg 2, Urban Tribes

Jag började min löpcoachkarriär genom att gå kurserna ”Löpcoach steg 1” och ”Löpcoach steg 2” hos Urban Tribes, som på den tiden hette Running Sweden. Att jag blev löpcoach föll sig ganska naturligt eftersom jag redan tidigare hade fått en del förfrågningar från löpare som följde min blogg. Och på den vägen hörde av och frågade om jag kunde hjälpa dem i deras löpning. Efter löpcoachutbildningarna blev jag direkt ledare på träningarna i klubben Running Sweden och senare blev jag också instruktör i ledarteamet när vi utbildade nya löpcoacher.

Skriva träningsprogram, Urban Tribes

Att skriva träningsprogram till andra löpare är en konst i sig själv. När man som löpcoach skriver träningsprogram till andra löpare gäller det att vara väldigt lyhörd på vad löparen säger och ibland ”läsa mellan raderna”. Det gäller att samla in all relevant information om löparen man ska hjälpa för att kunna nå bästa möjliga resultat.

Förutom lång egen erfarenhet av löpträning har jag också gått kurs i just individuellt anpassad programskrivning hos Urban Tribes / Running Sweden.

Skriver man träningsprogram till andra tycker jag det bör vara på individuell basis, annars blir det mer som ett gäng förslag på träningspass. Även om två löpare har samma mål kan de ha helt olika bakgrund och förutsättningar som gör att träningsprogram på indivuduell basis är att föredra. Är man bara ute efter förslag på träningspass så kan man prenumerera på nyhetsbrev eller googla.

Professionell coach, Gothia Akademi

Jag är utbildad Professionell Diplomerad Coach enligt ICF, International Coaching Federation vid Githia Akademi i Göteborg.

Uppdrag

Företagslöpningar, Urban Tribes

Som löpcoach springer jag också med företag. Företag som erbjuder sina anställda möjligheten att få organiserad löpträning tillsammans med sina kollegor.

Under alla mina år som utbildad löpcoach har jag sprungit 100-tals företagpass med runt 50 olika företag, både i egen regi men också som konsult till Urban Tribes / Running Sweden.

Löpledare, Springtime

Jag har vid flera olika tillfällen varit anlitad som löpledare på Springtimes klassiska löparresor till Monte Gordo på Algarvekusten i Portugal.

Här har vi erbjudit allt från morgonjogg, löpteknikpass, distanspass, intervallpass och långpass men det finns också många andra typer av träningspass att prova på.

Löpledare, STS Alpresor

Jag har under många år varit anlitad löpledare på STS Alpresors löparresor till klassiska Bad Gastein i Österrike och många känner säkert igen det gula ”signaturhotellet” Salzburger Hof.

Här är det upplevelselöpning som gäller och vi väljer nya turer varje dag. Ibland tar vi bussen någonstans och ibland tar vi liften upp på ett berg. Möjligheterna är oändliga i denna klassiska alpby.

Löpledare, Urban Tribes / Apollo

Även Apollo har erbjudit sin gäster löpträning på olika destinationer och där har de anlitad löpcoacher från Urban Tribes för att leda löpträningarna. Så även här har jag varit anlitad som löpledare via Urban Tribes.

Löpledare, Urban Tribes / SATS

Under en period så erbjöd gymkedjan SATS löpträning utomhus i olika grupper där Urban Tribes var de som levererade löpcoacher till träningspassen. Så även här har jag varit anlitad löpledare via Urban Tribes.